Ενημέρωση για την κατασκευή της επέκτασης του Μετρό στην Καλαμαριά πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου με πρωτοβουλία της επιχείρησης στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μ. Μερκούρη». Παρόντες ήταν εκτός από τον Δήμαρχο Καλαμαριάς Θ. Μπακογλίδη και τον αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μ. Λαμτζίδη, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Παναγιώτης Θεοδοσιάδης, η αντιδήμαρχος Παιδείας Βάσω Νικολέττου, η πρόεδρος της ΚΕΔΚΑ Ολυμπία Ιωαννίδου – Αντωνούδη και οι δημοτικοί σύμβουλοι Αμαλία Πασαλίδου, Θεόδωρος Παπουτσίδης, Μαρία Βασιλειάδου – Παυλίδου, Ματθαίος Αμπατζίδης, Ζαχαρίας Κώστας, Θεοδώρα Κιφωνίδου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς Δημήτρης Μηλιάδης, κ.α.
Ο Διευθυντής του Μετρό Θεσσαλονίκης Γιώργος Κωνσταντινίδης ενημέρωσε ότι οι εργασίες στους υπό κατασκευή σταθμούς του Μετρό Καλαμαριάς προχωρούν κανονικά εκτός από το σταθμό "Αρετσού", στην περιοχή του Αριστοτέλη, για τον οποίο έχουν καθυστερήσει οι απαλλοτριώσεις που θα εκδικαστούν τον Απρίλιο. Τα απαραίτητα χρήματα βέβαια υπάρχουν ήδη και έτσι το έργο δεν θα καθυστερήσει περαιτέρω.
Η μεγαλύτερη όχληση για την Καλαμαριά θα δημιουργηθεί από την έναρξη των έργων στο σταθμό «Καλαμαριά», που θα γίνει στη διασταύρωση των οδών Μεταμορφώσεως και Πόντου. Τα έργα εκεί θα ξεκινήσουν στις αρχές Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο του 2018. Σε όλο αυτό το διάστημα η οδός Μεταμορφώσεως από την Πόντου έως την Αμισού θα παραμείνει κλειστή. Η κυκλοφορία των οχημάτων στη Μεταμορφώσεως θα γίνεται μέσω της οδού Αμισού και όταν υπάρχει η λαϊκή της Πέμπτης από την οδό Αργυρουπόλεως. Η οδός Πόντου θα παραμείνει σε λειτουργία μόνον όμως σε μία κατεύθυνση τη φορά. Η οδός Αιγαίου θα παραμείνει ανοιχτή.
Η κυκλοφορία των λεωφορειακών γραμμών στην Πόντου δεν θα επηρεαστεί παρά μόνον όσον αφορά τη γραμμή 6, η οποία θα εκτελεί το δρομολόγιο προς Καλαμαριά μέσω της Μητροπολίτου Καλλίδου και της Αργυρουπόλεως.
Ο δήμαρχος Θ. Μπακογλίδης ανέφερε ότι πρόκειται για το σημαντικότερο έργο που έχει γίνει ποτέ στην Καλαμαριά και ζήτησε τη συνεργασία των πολιτών ώστε να παρακαμφθούν οι τυχόν οχλήσεις που θα προκαλέσει η κατασκευή του. Όσον αφορά την αποζημίωση των καταστηματαρχών που θα πληγούν από τα έργα η εταιρία δήλωσε ότι πρέπει να γίνει η κατάλληλη νομοθετική ρύθμιση από την κυβέρνηση ώστε να μπορούν αν αποζημιώνονται οι πληγέντες, πράγμα το οποίο δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Μάλιστα προς την κατεύθυνση αυτή ο δήμαρχος ανακοίνωσε την ανάληψη πρωτοβουλίας από το δημοτικό συμβούλιο ώστε να προωθηθεί άμεσα ανάλογη ρύθμιση.

   

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Our website is protected by DMC Firewall!