Ποδοσφαιρικό φιλικό τουρνουά μνήμης για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, διοργανώνει και πραγματοποιεί την Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 στις 5.30 το απόγευμα, ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Απόλλωνα, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμαριάς.

Σε μια χρονική περίοδο που οι διαχρονικές αξίες έχουν όλο και μικρότερη σημασία, ο Σύλλογος των Παλαιμάχων Καλαμαριάς, τιμά την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων και υπενθυμίζει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου 1916-1923 με τους διωγμούς, τη γενοκτονία, και τον ξεριζωμό των Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους που είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν τον λαό των Ποντίων σε λαό Προσφύγων και Διασποράς.

Το τουρνουά που θα αποτελέσει πνευματικό μνημόσυνο στους χαμένους προγόνους θα γίνει στο γήπεδο του Απόλλωνα στην Καλαμαριά. Οι ομάδες των Παλαιμάχων που θα συμμετέχουν είναι του Απόλλωνα, του Πιερικού, της Αλεξανδρούπολης και του Κιλκισιακού. Θα γίνουν δύο αγώνες των 70' ο καθένας (από δύο ημίχρονα των 35') και στη συνέχεια θα ακολουθήσει δείπνο και απονομή τιμητικών πλακετών.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Our website is protected by DMC Firewall!