"Οι Οργανώσεις Βάσεις Καλαμαριάς της ΚΝΕ καταγγέλλουν την χτεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς να επιβάλει αντίτιμο για τη χρήση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Καλαμαριάς σε όποιον άνεργο δεν προσκομίσει κάρτα ανεργίας και δηλωθέν εισόδημα μικρότερο των 12.000 ευρώ. Παράλληλα για τα ΑμεΑ προβλέπουν δωρεάν χρήση για όποιον έχει πάνω από 51% σωματική αναπηρία! Μάλιστα η απόφαση αυτή πάρθηκε με τη σύμφωνη γνώμη της Δημοτικής πλειοψηφίας και των άλλων δημοτικών παρατάξεων, εκτός της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, που επέμεινε στην πρόταση να συνεχίσει να ισχύει η μέχρι πρότινος κατάσταση.
Η απόφαση αυτή, που περιστοιχίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο από χαρακτηρισμούς όπως τζαμπατζήδες ή κατ’ επιλογή ανέργους και άλλων γνωστών ιδεολογημάτων περί αποδείξεως της αγάπης προς τον Δήμο (!) από τη στιγμή που υπάρχει στήριξη στη συγκεκριμένη πρόταση (από γνωστούς άγνωστους «λαοπροστάτες» του Δήμου), αποτελεί ακόμα μια απόδειξη πως η Τοπική Διοίκηση σαν άλλη κεντρική πολιτική οριοθετημένη σε επίπεδο Δήμου μπήγει το μαχαίρι και πάλι στο λαό, επιβάλλοντας του ακόμα ένα χαράτσι. Σαν να μην φτάνουν τα δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη, που παραμένουν πολύ υψηλά, έρχεται τώρα σε κάθε Δομή του Δήμου και από ένα μικρό χαράτσι, ένδειξη της αγάπης μας στον τόπο. Μάλιστα κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι πρότειναν να υπάρχει χωρίς κανένα όριο το χαράτσωμα με 5 ευρώ σε κάθε εγγεγραμμένο, γιατί, όπως ισχυρίστηκαν, δεν είναι και κανένα μεγάλο ποσό.
Η ανάγκη κάθε ατόμου στον αθλητισμό και τον πολιτισμό είναι μέρος της διαπαιδαγώγησης, της δημιουργίας συνείδησης, της καλλιέργειας του ατόμου. Η λογική που υποτάσσει τις ανάγκες αυτές σε καλοπακεταρισμένες κονσέρβες έτοιμες προς κατανάλωση για όποιον έχει τα βαλάντια να τα υποστηρίξει είναι η λογική της υποταγής στον σημερινό καπιταλιστικό δρόμο.
Το ΚΚΕ, και η νεολαία του η ΚΝΕ, αγωνίζονται για την κοινωνία που η καθολική πρόσβαση σε αθλητικές μονάδες και στον πολιτισμό είναι αδιαπραγμάτευτη για κάθε άνθρωπο. Μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που ο λαός θα έχει τα κλειδιά της οικονομίας, θα είναι αφέντης στον τόπο του και όχι πελάτης στο (δημοτικό) μαγαζάκι".

Οργανώσεις βάσεις ΚΝΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Our website is protected by DMC Firewall!