Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καλαμαριάς στηρίζει τους αδύναμους πολίτες

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις και η υποβολή των δικαιολογητικών στο Δήμο Καλαμαριάς για την ένταξη των ευπαθών ομάδων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Συγκεκριμένα η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας, Αλληλεγγύης & Δημόσιας Υγείας, συνεχίζοντας με συνέπεια τις κοινωνικές δράσεις της, μέσα από τις δομές της εξακολουθεί να αγκαλιάζει με περισσή αγάπη όλους εκείνους που έχουν την ανάγκη της πραγματικής στήριξης, της συμπαράστασης και της φροντίδας, που υλοποιούνται στη βάση της ανθρώπινης αλληλεγγύης.
Το Πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου, μία από τις δράσεις της Αντιδημαρχίας, προσφέρει ανακούφιση και στήριξη σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, άπορες οικογένειες, παρέχοντας δύο φορές το μήνα, είδη πρώτης ανάγκης εντελώς ΔΩΡΕΑΝ .
Σήμερα το Κοινωνικό Παντοπωλείο στηρίζει συνολικά 900 άτομα, μοναχικά ή ζευγάρια και οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, με κοινωνικοοικονομικά προβλήματα ή με ανεργία. Κάθε 15 ημέρες προσφέρει στους δικαιούχους, τυποποιημένα τρόφιμα, νωπά και κατεψυγμένα (τηρουμένων των κατάλληλων προδιαγραφών), είδη ατομικής ανάγκης, είδη βρεφανάπτυξης, και καλύπτει έτσι τις πρωτογενείς ανάγκες διαβίωσής τους, καθώς αδυνατούν οικονομικά να ανταποκριθούν και διασφαλίζει παράλληλα μια αξιοπρεπή συνθήκη επανένταξής τους στην τοπική κοινωνία.
Όσοι δημότες πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις και επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα των ωφελουμένων, μπορούν να καταθέτουν αίτηση στο Γραφείο Κοινωνικών Λειτουργών της Αντιδημαρχίας καθημερινά 9:00 - 13:00 στη Δ/νση: Παπανικόλα 18 & Αμισού, 2ος όροφος ή να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 2313 314 505 ή 511.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Our website is protected by DMC Firewall!