ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑΣΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαμαριάς εκδίδει ψήφισμα για την κατάσταση στον τομέα της Υγείας - διεκδίκηση λύσεων και προοπτικής καθολικής δημόσιας και δωρεάν Υγείας και Περίθαλψης για το λαό και αναλυτικότερα:

Την συνέχιση λειτουργίας του ΠΕΔΥ Κέντρο Καλαμαριάς, την πλήρη αναβάθμιση του ιατρείου με μόνιμο, ιατρικό, παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό και την διεκδίκηση μόνιμου και ιδιόκτητου χώρου, καθότι αποτελεί γεωγραφικά το κεντρικό ιατρείο του Δήμου μας.
Αναβάθμιση και επέκταση του νοσοκομείου Άγιος Παύλος του μοναδικού νοσοκομείου της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.
Πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση των δημοσίων νοσοκομείων, των Κ.Υ. και των άλλων μονάδων του ΠΕΔΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όλων των κλάδων και ειδικοτήτων στα δημόσια νοσοκομεία, στα Κ. Υ. και τις άλλες μονάδες ΠΕΔΥ.
Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα νοσοκομειακής περίθαλψης και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με κέντρα υγείας και Περιφερειακά ίατρεία που να καλύπτει ολόκληρο τον πληθυσμό. Να διαθέτει πλήρη εργαστηριακό, διαγνωστικό εξοπλισμό και να λειτουργεί καθημερινά και σε 24ωρη βάση.
Πλήρεις υπηρεσίες πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης για όλους.
Οργάνωση περαιτέρω κινητοποιήσεων ευαισθητοποίησης και δημοσιοποίησης της συνέχισης λειτουργίας του ΠΕΔΥ Κέντρου Καλαμαριάς σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Το ψήφισμα αυτό ψηφίσθηκε με την υπ' αριθμ. 267/2016 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη συνεδρίαση της 13ης Ιουνίου του 2016.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Our website is protected by DMC Firewall!