Η Καθαρή Δευτέρα γιορτάστηκε και φέτος στην Καλαμαριά σε ένα «βρώμικο» χώρο, αυτό του πρ. Στρατοπέδου Κόδρα (βλ. φωτογραφίες με «μπάζα» και εγκαταλειμμένους «μπλε» κάδους του Δήμου σε διάφορα σημεία)
Τα παραδοσιακά «Κούλουμα» γιορτάστηκαν σε όλο το Πολεοδομικό Συγκρότημα σε δημόσιους, μεγάλους και εκτεταμένους , καθαρούς , ασφαλείς για το κοινό και με σεβασμό στο χαρακτήρα τους και στις επιταγές των δημοσίων αρχών χώρους
Στον αντίποδα, ο Δήμος Καλαμαριάς για άλλη μία φορά επέλεξε να γιορτάσει τα παραδοσιακά “Κούλουμα” σε ένα χώρο, όπως το πρ. Στρατόπεδο Κόδρα , που είναι δημόσιος κατά βάση, εν μέρει ιδιοκτησίας του Δήμου (60 στρ.) και εν μέρει διεκδικούμενος από «φερόμενους ιδιοκτήτες» , πάντως ιστορικός-αρχαιολογικός, όχι καθαρός, ανασφαλής
- λόγω του «παράνομου κυνοκομείου», που, σύμφωνα με καταγγελίες περιοίκων, ηλεκτροδοτείται , κάτω από τα μάτια των αρχών , παράνομα, των συχνών επιθέσεων που δέχονται από αδέσποτα σκυλιά μέσα σε αυτό επισκέπτες , και των αγνώστων ιδιωτών καταπατητών , που κινούνται απειλητικά προς τους επισκέπτες για να μην τους εντοπίσουν, και για την πρόσκαιρη χρήση του οποίου δε τηρούνται οι επιταγές και απαγορεύσεις των δημοσίων αρχών, όπως η απόλυτη απαγόρευση στάθμευσης οχημάτων.
Ετσι, στο «Κόδρα» στάθμευαν την Καθαρή Δευτέρα δεκάδες αυτοκίνητα, ενώ αυτό απαγορεύεται ρητά από τις αρχές, χωρίς να έχει αποκλειστεί η πρόσβαση των οχημάτων σε αυτόν
Και όλα αυτά, με την ανοχή της δημοτικής αρχής, την ίδια στιγμή που δηλώνει ότι το διεκδικεί(!!!) και κάνει σχέδια «επί χάρτου» για δήθεν «τουριστική αξιοποίηση» υπογράφοντας σχετικό πρωτόκολλο με τη διοίκηση Μπουτάρη.
Η εικόνα που παρουσίαζε το πρ. Στρατόπεδο Κόδρα την Καθαρή Δευτέρα , αλλά και κάθε μέρα, αν αφαιρέσεις τους επισκέπτες λόγω γιορτής, καμία σχέση δεν έχει με τις χρήσεις, που επιβάλει η απόφαση του ΣτΕ με αρ. 288/2003 ( Ε΄ Τμήμα) , η οποία έχει ισχύ «δεδικασμένου» («…επιτρεπομένων μόνον χρήσεων και κτιρίων τέτοιου χαρακτήρα, που να υποβοηθούν την απόλαυση του πρασίνου από το κοινό…») και οι αποφάσεις των αρχών («ιστορικός-αρχαιολογικός χώρος» με διατηρητέα ιστορικά κτήρια).
Η ΡΕΚΚ για άλλη μία φορά επισημαίνει την εγκατάλειψη του χώρου, την αδιαφορία της δημοτικής αρχής, για ένα ν χώρο , που θα μπορούσε να είναι υπερτοπικός πνεύμονας πρασίνου με ήπιες χρήσεις συμβατές με το χαρακτήρα του, και καλεί τη δημοτική αρχή να ξυπνήσει από το «λήθαργό» της και να εγκαταλείψει την τακτική της «απάθειας».
«Παράνομο κυνοκομείο», «μπάζα», αυθαίρετα κτίσματα, άγνωστοι προκλητικοί καταπατητές, αυθαίρετες περιφράξεις κλπ. δεν έχουν καμία σχέση με τον στόχο ο χώρος να γίνει υπερτοπικός πνεύμονας πρασίνου!
Μέλη και στελέχη της ΡΕΚΚ συλλέγουν συστηματικά και μεθοδικά υλικό για να προσφύγουν στις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές αρχές προκειμένου να προστατεύσουν το «Κόδρα» και να αποτρέψουν την αλλοίωση του χαρακτήρα του, που κινδυνεύει να έχει μόνιμο χαρακτήρα.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Our website is protected by DMC Firewall!