Από την ΡΕΚΚ λάβαμε την ακόυθη ανακοίνωση:


"Με παρουσία μόλις επτά (7) – σε σύνολο 45- ατόμων-εκπροσώπων και μελών της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης και υπηρεσιακών παραγόντων, και από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που είχαν προσκληθεί επίσημα μόνο του επικεφαλής της ΡΕΚΚ Μανόλη Λαμτζίδη, την Παρασκευή, 28.8.2015 , ολοκληρώθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο υποχρεωτική διαβούλευση για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του 2016 στη Δημοτική Διαβούλευση του Δήμου Καλαμαριάς.
Οι εισηγήσεις (πίνακες με αριθμούς) είχαν αναρτηθεί με πολύ μεγάλη καθυστέρηση (μόλις δύο ημέρες πριν την έναρξη της διαβούλευσης) στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, ώστε δεν υπήρχε επαρκής χρόνος ζύμωσης και υποβολής παρατηρήσεων και προτάσεων.
Στη συνεδρίαση, ο επικεφαλής της ΡΕΚΚ έλαβε το λόγο και τόνισε ότι η ΡΕΚΚ στηρίζει το θεσμό διότι αποτελεί έκφραση της λαϊκής συμμετοχής, που είναι η πεμπτουσία του θεσμού της Τ.Α.
Συνέχισε, τονίζοντας ότι επιβάλλεται η αναβάθμιση του θεσμού , η τόνωση του ενδιαφέροντος των δημοτών και η «συμπλήρωσή» του με ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές της Καλαμαριάς (πχ. Κρήνη και Φοίνικα), στις οποίες η ίδια η δημοτική αρχή να θέσει τα σχετικά ερωτήματα στους δημότες.
Τέλος τόνισε, ότι η διαδικασία της κατάστρωσης ενός σχεδίου Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού δεν είναι μία τεχνική-οικονομική υπόθεση, που είναι στα χέρια των υπηρεσιών και των τεχνοκρατών, αλλά και μία πολιτική διαδικασία με πρωταγωνιστικό ρόλο τους ίδιους τους δημότες.
Σημειώνεται ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός θα έρθουν για ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς το Νοέμβριο 2015".

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd