«Οίκος Μάκμπεθ»

Με το έργο «Οίκος Μάκμπεθ» του Παναγιώτη Μέντη ξεκινούν, την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018,  οι παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης στο δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Αγυρουπόλεως & Μεταμορφώσεως γωνία). Το έργο θα παίζεται καθημερινά μέχρι και την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, με ώρα έναρξης στις 9 το βράδυ.

Η σκηνοθεσία και τα σκηνικά είναι του Κωστή Καπελώνη και παίζουν οι ηθοποιοί Ηρώ Κωστή, Γιάννα Μαλακατέ, Γιώργος Σταυριανός.

Είναι ένα πολιτικό, ψυχολογικό θρίλερ για τη σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιτική πραγματικότητα και την αναμενόμενη μετα – δημοκρατία. Σε ένα τοπίο άμεσου μέλλοντος, αλλά και σκοτεινού μεσαίωνα, η άνοδος στην εξουσία, η κατάκτηση του στέμματος ή η αρχηγία του κόμματος, έχει τους ίδιους κανόνες εδώ και αιώνες.

Η ηδονή της εξουσίας μπορεί να συγκριθεί μόνο με την απόλυτη ηδονή που η διάρκειά της είναι η στιγμή, το ελάχιστο του χρόνου, που η ανθρώπινη ύλη φεύγει από οποιονδήποτε έλεγχο, σημειώνει ο συγγραφέας.

«Ιωάννης Γαβριήλ Μπόρκμαν»

             Το δεύτερο έργο «Ιωάννης Γαβριήλ Μπόρκμαν» του Ερρίκου Ίψεν ανεβαίνει από τον θίασο ΣΥΝ-ΘΗΚΗ, την επόμενη Πέμπτη 25 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ και για τρείς συνεχείς παραστάσεις (Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο) στη δημοτική σκηνή Μελίνα Μερκούρη. Η μετάφραση από τα Νορβηγικά είναι της Ερατούς Τριανταφυλλίδη, η σκηνοθεσία του Κωστή Καπελώνη, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Ανδρέα Σαραντόπουλου και η μουσική σύνθεση της Αγγελικής Δέλλα. Τους ρόλους ενσαρκώνουν οι: Γιώργος Κροντήρης, Δέσποινα Πόγκα, Μαρία Μακρή, Χρήστος Συριώτης, Φίλια Δενδρινού, Πέτρος Πέτρου, Αγγελική Δέλλα.


Πρόκειται για ένα
έργο συμβολικό αλλά ταυτόχρονα τόσο πραγματικό και σημερινό, που υψώνει έναν καθρέφτη στη σύγχρονη κοινωνία μας. Συμβολίζει τα δεινά που προέρχονται από την τρέλα της εξουσίας, το πάθος του κέρδους, την απαξίωση των νόμων, την προδοσία των αισθημάτων, την αλόγιστη εκμετάλλευση του περιβάλλοντος. Ο Μπόρκμαν είναι ένας τραγικός ήρωας, γιατί μάχεται με δυνάμεις ανώτερές του.

Το έργο αυτό που είναι γραμμένο από τον Ίψεν το 1896, αποτελεί ένα σπαρακτικό εξομολογητικό χειμωνιάτικο παραμύθι. Ο ήρωάς του, ένας τύπος υπεράνθρωπου, συνέλαβε στα νιάτα του μια μεγαλόπνοη ιδέα: να υποτάξει στην εξουσία του τις κρυμμένες δυνάμεις της γης, μεταλλεία, νερά, θάλασσες, για να εξασφαλίσει την ευημερία στους συνανθρώπους του.

Τα δύο επόμενα έργα «Αδαμαντία» και «Αναφορά στον Γκρέκο» του Ν. Καζαντζάκη θα ανέβουν μέσα στον επόμενο μήνα.

Τιμές εισιτηρίων:
Κανονικό: 15 ευρώ
Προπώληση: 13 ευρώ
Φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65: 13€

Πληροφορίες : 2310 458591,
Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr,
Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς τηλέφωνο 2310458591DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd