Το Κέντρο Στήριξης και Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας «Επιχειρείν» της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καλαμαριάς θα πραγματοποιήσει Ημερίδα Επιχειρηματικότητας την ερχόμενη Τετάρτη  13 Δεκεμβρίου 2017 στις 17:30,  με θέμα:  «Η Εκπαίδευση της Επιχειρηματικότητας και η Επιχειρηματικότητα στην Πράξη: Η Σύνδεση, τα Κενά και οι Προοπτικές Εξέλιξης”
Η επιχειρηματική αυτή εκδήλωση θα διεξαχθεί  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου -κτίριο πολιτιστικών δραστηριοτήτων (Καραμαούνα 1-Πλατεία Σκρά) και περιλαμβάνει δύο θεματικές ενότητες.
Στη διάρκεια της πρώτης θεματικής με πρώτο σκέλος «Εκπαίδευση της Επιχειρηματικότητας: Η χρησιμότητα και τα εργαλεία της Επιτυχίας της» θα μιλήσουν ο Διευθυντής του Κέντρου Σταδιοδρομίας, Απασχολησιμότητας & Επιχειρηματικότητας του Κολλεγίου City University of Sheffied  Βασίλειος Τσουλής ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα  «Καλλιέργεια  επιχειρηματικής κουλτούρας, εκπαίδευσης & προετοιμασία για μελλοντικούς επιχειρηματίες».

Στη συνέχεια τον λόγο θα πάρει η καθηγήτρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ & Ηλεκτρονικού Επιχειρείν του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Διευθύντρια του εργαστηρίου Πληροφοριακών Συστημάτων & Ηλεκτρονικού Επιχειρείν - ISeBlab Μάρω Βλαχοπούλου  και θα ακολουθήσει ο υποψ. διδάκτορας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Χρήστος Ζιάκης, ο οποίος  θα αναπτύξει το θέμα «START UP ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: Χαρακτηριστικά και αλληλεπίδραση με το οικοσύστημα της Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα».

Το δεύτερο σκέλος με αντικείμενο ανάπτυξης «Ο ρόλος των υπηρεσιών και των κέντρων στήριξης της Επιχειρηματικότητας στη διαδικασία της δια βίου εκπαίδευσης», θα μιλήσουν ο Νεοκλής Στάμκος, Chief Financial του Κέντρου Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης(ΚΕΠΑ) με θέμα «Στόχοι και Επιδιώξεις των μικρών και εν δυνάμει επιχειρηματιών μέσω της δια βίου μάθησης» και ο Κώστας Τραμαντζάς, στέλεχος ανάπτυξης της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, Διαχειριστής  Ο.Κ. Thess ο οποίος θα αναλύσει το θέμα «Η προ-θεσμοκοιτίδα ΟΚ! Thess και οι υπηρεσίες που παρέχει στο οικοσύστημα καινοτομίας της Θεσσαλονίκης»Στη διάρκεια της δεύτερης θεματικής με αντικείμενο «Το Επιχειρείν στην πράξη: Ελλείψεις και Ευκαιρίες μέσα από την εκπαίδευση της Επιχειρηματικότητας» θα μιλήσει ο Συμεών Ναλμπάντογλου, Co Founder της  Start-up εταιρείας GOZONE, Διεθνής Εκπαιδευτής Windsurf & Προπονητής Ιστιοπλοΐας της σχολής Active Spot Club με θέμα «Start-up: Βρες το ‘κενό’ στην αγορά σου» και ο Παναγιώτης Κατσαούνης, Μοριακός Γενετιστής MSc, Επιχειρηματίας, Founder  της Metabio με θέμα: “Start up διαδρομές & εμπειρίες”.

Μετά την ολοκλήρωση των θεματικών ενοτήτων θα μπορούν οι  συμμετέχοντες να θέτουν ερωτήματα  στους ομιλητές και θα ακολουθεί συζήτηση.


Τη συζήτηση θα συντονίζει ο αναπληρωτής Πρύτανης Οικονομικών του ΑΠΘ, Νικόλαος Βαρσακέλης και ο διευθυντής της ΚΕΔΚΑ Χριστόδουλος Κουτσουλιάνος.

ρεπορτάζ: Kalamaria News

Συχνά δηλώνουμε την ανάγκη ότι πρέπει να υποστηρίξουμε την αγορά του τόπου μας. Ωστόσο, αυτή αναφορά είναι γενικόλογη και θεωρητική. Στην πραγματικότητα, καταφεύγουμε στα μεγάλα πολυκαταστήματα, τις πολυεθνικές ή στο διαδίκτυο και ο λόγος είναι ότι πιστεύουμε ότι θα βρούμε μεγαλύτερη ποικιλία, εξειδικευμένα προϊόντα ή καλύτερες τιμές.

Κι όμως, κανένας από τους παραπάνω λόγους δεν είναι απόλυτος. Ας δούμε ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της επάρκειας και των τιμών της τοπικής αγοράς της Καλαμαριάς:

Ένας απογυμνωτής καλωδίων νέας γενιάς και συγκεκριμένης μάρκας θεωρείται ένα εξαιρετικό και αξιόπιστο προϊόν στο είδος του. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στον σύνδεσμο, πωλείται σε αμερικάνικο κατάστημα έναντι 29,95 δολάρια, δηλαδή περίπου 25 ευρώ. Με τα έξοδα αποστολής η τιμή σχεδόν διπλασιάζεται.
https://secure.mymobile-gear.com/products/ultimate-wire-cutter


Το ίδιο προϊόν βρίσκουμε στην Καλαμαριά, στο κατάστημα Μηλιάδης στην οδό Πασαλίδη 56, στην τιμή των 18 ευρώ, όπως βλέπουμε στην φωτογραφία που παραθέτουμε πιο κάτω. Μάλιστα, το βρίσκουμε στο ηλεκτρονικό κατάστημα της επιχείρησης ακόμα φθηνότερα, με 15,30 ευρώ!

https://www.electrotools.gr/el/penses-koftes/1047-force-6805.html

Όπως παρατηρούμε, η διαφορά είναι μεγάλη και, αντίστοιχα, είναι μεγάλο και το όφελος για τον Καλαμαριώτη που ψάχνει, γνωρίζει και προτιμά την αγορά της πόλης του. Όχι μόνο για τη συμφέρουσα τιμή, αλλά και γιατί η αγοραπωλησία γίνεται ανθρώπινα και παύει να είναι ένας ανώνυμος πελάτης απέναντι σε έναν ανώνυμο και αδιάφορο πωλητή.

 

6805

 

 

 

 

/>gt;<p>"</p>"</p>"</p>"

Η HCN αποτελεί τον πρώτο πάροχο καλωδιακού internet και καλωδιακής τηλεόρασης στην Ελλάδα παρέχοντας υπηρεσίες internet, τηλεφωνίας και καλωδιακής τηλεόρασης.

 

Εκδήλωση βράβευσης, για την επιχειρηματικότητα, διοργανώνουν από κοινού το Κέντρο Στήριξης & Ανάπτυξης της Επιχειρηματικότητας «Επιχειρείν», της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καλαμαριάς (Κ.Ε.Δ.ΚΑ.) και ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμαριάς  «ΕΡΜΗΣ».
Στη διάρκεια της εκδήλωσης η οποία θα γίνει την Τετάρτη 29 Μαρτίου στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Καραμαούνα 1- Πλατεία Σκρά) θα απονεμηθούν βραβεία σε  τέσσερις επιχειρηματίες- μέλη του Εμπορικού Συλλόγου, δύο γυναίκες και δύο άνδρες με κριτήρια:


-    Την Μακροβιότητα στην Επιχειρηματικότητα
-    Την Ανάπτυξη στην Επιχειρηματικότητα
-    Την Ψηφιακή Επιχειρηματικότητα και
-    Την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα

Παράλληλα στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα δοθεί  διάλεξη με θέμα «Μαθαίνοντας από τα λάθη μας – Η Εξομολόγηση ενός Επιχειρηματία». Ομιλητής θα είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας One User Experience, Ηρακλής Πέκκας.

Το kalamarianews και η Σχολή Χορού Dance Soul (Πασαλίδη 70, Καλαμαριά) σας προσφέρουν δύο μηνιαίες συνδρομές εκμάθησης χορού.

Ο διαγωνισμός λήγει την Κυριακή 1 Μαρτίου 2015 στις 12.00

Μπορείτε να κερδίστε τα δώρα ως εξής:

1. κάνοντας like στη σελίδα στο facebook του kalamarianews και

2. κάνοντας επίσης like στη σελίδα στο facebook του Dance Soul 

 

 

Τα δώρα του διαγωνισμού αφορούν δύο μηνιαίες συνδρομές για όποιο είδος χορού επιλέξει ο νικητής από τη Σχολή Χορού Dance Soul (Πασαλίδη 70, Καλαμαριά)

Με Κέρδη της τάξεως των 8 εκατ. ευρώ αναμένεται να κλείσει τη Χρήση του 2014 η INTERLIFE Ασφαλιστική παρά τις έντονες πιέσεις του τελευταίου τριμήνου στα Επενδυτικά Χαρτοφυλάκια της εταιρίας.

Our website is protected by DMC Firewall!