ρεπορτάζ: Kalamaria News

Συχνά δηλώνουμε την ανάγκη ότι πρέπει να υποστηρίξουμε την αγορά του τόπου μας. Ωστόσο, αυτή αναφορά είναι γενικόλογη και θεωρητική. Στην πραγματικότητα, καταφεύγουμε στα μεγάλα πολυκαταστήματα, τις πολυεθνικές ή στο διαδίκτυο και ο λόγος είναι ότι πιστεύουμε ότι θα βρούμε μεγαλύτερη ποικιλία, εξειδικευμένα προϊόντα ή καλύτερες τιμές.

Κι όμως, κανένας από τους παραπάνω λόγους δεν είναι απόλυτος. Ας δούμε ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της επάρκειας και των τιμών της τοπικής αγοράς της Καλαμαριάς:

Ένας απογυμνωτής καλωδίων νέας γενιάς και συγκεκριμένης μάρκας θεωρείται ένα εξαιρετικό και αξιόπιστο προϊόν στο είδος του. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στον σύνδεσμο, πωλείται σε αμερικάνικο κατάστημα έναντι 29,95 δολάρια, δηλαδή περίπου 25 ευρώ. Με τα έξοδα αποστολής η τιμή σχεδόν διπλασιάζεται.
https://secure.mymobile-gear.com/products/ultimate-wire-cutter


Το ίδιο προϊόν βρίσκουμε στην Καλαμαριά, στο κατάστημα Μηλιάδης στην οδό Πασαλίδη 56, στην τιμή των 18 ευρώ, όπως βλέπουμε στην φωτογραφία που παραθέτουμε πιο κάτω. Μάλιστα, το βρίσκουμε στο ηλεκτρονικό κατάστημα της επιχείρησης ακόμα φθηνότερα, με 15,30 ευρώ!

https://www.electrotools.gr/el/penses-koftes/1047-force-6805.html

Όπως παρατηρούμε, η διαφορά είναι μεγάλη και, αντίστοιχα, είναι μεγάλο και το όφελος για τον Καλαμαριώτη που ψάχνει, γνωρίζει και προτιμά την αγορά της πόλης του. Όχι μόνο για τη συμφέρουσα τιμή, αλλά και γιατί η αγοραπωλησία γίνεται ανθρώπινα και παύει να είναι ένας ανώνυμος πελάτης απέναντι σε έναν ανώνυμο και αδιάφορο πωλητή.

 

6805

 

 

 

 

/>gt;<p>"</p>"</p>"</p>"

 

Εκδήλωση βράβευσης, για την επιχειρηματικότητα, διοργανώνουν από κοινού το Κέντρο Στήριξης & Ανάπτυξης της Επιχειρηματικότητας «Επιχειρείν», της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καλαμαριάς (Κ.Ε.Δ.ΚΑ.) και ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμαριάς  «ΕΡΜΗΣ».
Στη διάρκεια της εκδήλωσης η οποία θα γίνει την Τετάρτη 29 Μαρτίου στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Καραμαούνα 1- Πλατεία Σκρά) θα απονεμηθούν βραβεία σε  τέσσερις επιχειρηματίες- μέλη του Εμπορικού Συλλόγου, δύο γυναίκες και δύο άνδρες με κριτήρια:


-    Την Μακροβιότητα στην Επιχειρηματικότητα
-    Την Ανάπτυξη στην Επιχειρηματικότητα
-    Την Ψηφιακή Επιχειρηματικότητα και
-    Την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα

Παράλληλα στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα δοθεί  διάλεξη με θέμα «Μαθαίνοντας από τα λάθη μας – Η Εξομολόγηση ενός Επιχειρηματία». Ομιλητής θα είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας One User Experience, Ηρακλής Πέκκας.

Το kalamarianews και η Σχολή Χορού Dance Soul (Πασαλίδη 70, Καλαμαριά) σας προσφέρουν δύο μηνιαίες συνδρομές εκμάθησης χορού.

Ο διαγωνισμός λήγει την Κυριακή 1 Μαρτίου 2015 στις 12.00

Μπορείτε να κερδίστε τα δώρα ως εξής:

1. κάνοντας like στη σελίδα στο facebook του kalamarianews και

2. κάνοντας επίσης like στη σελίδα στο facebook του Dance Soul 

 

 

Τα δώρα του διαγωνισμού αφορούν δύο μηνιαίες συνδρομές για όποιο είδος χορού επιλέξει ο νικητής από τη Σχολή Χορού Dance Soul (Πασαλίδη 70, Καλαμαριά)

Με Κέρδη της τάξεως των 8 εκατ. ευρώ αναμένεται να κλείσει τη Χρήση του 2014 η INTERLIFE Ασφαλιστική παρά τις έντονες πιέσεις του τελευταίου τριμήνου στα Επενδυτικά Χαρτοφυλάκια της εταιρίας.

Η HCN αποτελεί τον πρώτο πάροχο καλωδιακού internet και καλωδιακής τηλεόρασης στην Ελλάδα παρέχοντας υπηρεσίες internet, τηλεφωνίας και καλωδιακής τηλεόρασης.

Πασαλίδη 60

Το meetingpoint της σύγχρονης Ελληνίδας είναι το ολοκαίνουργιο κατάστημα της ελληνικής αλυσίδας καλλυντικών Dust+Cream στην Καλαμαριά επί της οδού Πασσαλίδη 60. Διακοσμημένο με πολλά μοντέρνα στοιχεία, το κατάστημα προσφέρει μεγάλη γκάμα προϊόντων για την γυναικεία ομορφιά.

 

Our website is protected by DMC Firewall!